Apelsin- och citronprovning i Sóller

Vi tar vår vår egen hyrda buss med svensktalande guide från Hotel Feliz till mysiga och vackert belägna bergsbyn Sóller. Byn kallas ofta ”den gyllene dalen” på grund av alla dess apelsinodlingar.

Väl framme i Sóller får gruppen 1-2 timmars egen tid att bekanta sig med staden och dess butiker, barer och caféer. Är det en lördag så är det en av öns bättre marknader mitt i centrala delen av byn.

Orange tasting Mallorca

Vid ca 12-tiden tar vi oss till den ekologiska apelsin- och citrusgården Ecovinyassa. Här tar bonden på gården emot oss och tar oss runt på sin plantage där vi får lära oss allt om de olika sorterna, varför Sóller har så många apelsinplantage, hur det funkar med ekologisk odling och mycket mera. Vi kommer att få smaka på olika sorters apelsiner och få lära oss skillnaden i smak, konsistens och saftighet. Allt med en enastående utsikt.

Efter promenaden är det dags att slå sig ned vid ett vackert uppdukat bord på ”pation” där vi tillsammans avnjuter en lunch bestående av lite lokala läckerheter, tapas, vin och självklart, nypressad apelsinjuice.

Efter lunchen beger vi oss tillbaka till Palma och Hotel Feliz igen.

Pris baserat på 20 personer, 60 euro/person, inkluderar buss, svensktalande guide, rundvandring med lunch på Ecovinyassa. Rekommenderad tid 10.00-15.00.

Tillägg till denna utflykt är att på hemvägen från Sóller besöka vingården Macia Batle. Där får vi en vinprovning av 4 olika viner och vingårdens egna olivolja ackompanjerad med lite lättare Mallorquinska tilltugg.

Tilläggskostnad: 20 euro/person. Tillägg i tid, ca 2 tim (10.00-17.00)

Tillbaka till översikt

Välkommen att bo med oss

Boka